En smart joystick-tester

You are currently viewing En smart joystick-tester

Jeg har lidt for ofte stået med et joystick, og tænkt “gad vide om det virker?”. Det er jo nemt nok at finde ud af, for man kan jo bare koble det til sin computer og teste det. Men hvad nu, hvis der er et eller andet galt med joysticket – for eksempel en defekt ledning eller at dets tidligere ejer har saboteret dets indmad? Hvis man er rigtig uheldig, kan et defekt joystick kortslutte computerens CIA-chip – altså den, der håndterer blandt andet input fra joysticks og mus.

Så da Carsten Jensen fra retro-commodore.eu i en Facebook-gruppe annoncerede, at han solgte en joystick-tester for en yderst fornuftig pris, sprang jeg på. Testeren er en simpel anordning, hvor der er er en diode for hver af de fire retninger samt én for fire-knappen. Dioderne lyser op, hvis de rigtige forbindelser bliver aktiveret.

Det var muligt både at købe testeren samlet – eller spare en rund tier, hvis man valgte at købe den som byggesæt. Da det virkede som en sjov udfordring, som selv én med mine lodde-evner kunne klare, valgte jeg at købe byggesættet. Og da testeren ankom blot få dage senere, var det bare at gå i gang:

Med byggesættet følger en lille manual, og hvis man ellers læser, hvordan dioderne skal vende, er det eneste, man kan gøre forkert, at vende DB9-connectoren på hovedet.

Og ja, det er et meget simpelt stykke hardware, men hvor er det dog praktisk at have ved hånden. Næste gang jeg skal på retro-indkøb, skal testeren helt sikkert medbringes i lommen.

Skriv et svar